Dietary Technician / Technicien en Diététique - Ottawa, ON

DIETARY TECHNICIAN


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Competition Number: J0719-0202 Job Title: Dietary Technician Position Number: 04509

Job Category: Nutrition and Food Services Job Type: Casual

Collective Agreement / Manual: Non-Unionized

Shift Availability:
Day
Evening Weekend
Rotation

Work Hours:   05h30-13h30, 11h30-19:30

Open Positions: 1

City, Province, Country: Ottawa, Ontario, Canada Posting Date: July 5, 2019

Closing Date: August 2, 2019 Salary: $28.65 - $34.08/Hour

Company Bio
Hôpital Montfort is Ontario’s Francophone Academic Hospital, offering exemplary person-centred care. The hospital serves over 1.2 million people in Eastern Ontario, in both official languages. In 2014, it earned Accreditation with Exemplary Standing from Accreditation Canada, and was designated Best Practices Spotlight Organization by the Registered Nurses’ Association of Ontario.With its main partners, the University of Ottawa and La Cité college, as well as other post-secondary programs, Montfort is preparing the next generation of Francophone healthcare professionals. In 2015, it joined the ranks of Canada’s top 40 research hospitals through the activities of the Institut de recherche de l’Hôpital Montfort. As part of its 2016-2021 strategy, Montfort is striving to become your hospital of reference for outstanding services, designed with you and for you.


Summary of Responsiblities
Under the supervision of the Nutrition Service Manager, you will coordinate and perform administrative and clinical duties within the department. Your key responsibilities are:

• Correct and distribute menus and snacks to patients according to nutritional demands and therapeutic diets;
• Coordinate the distribution of trays to meet Hazard Analysis Critical Control Point (HACCP), including the portioning and presentation
   of the meals.

Profile and Experience
• Have a college diploma in Food and Nutrition Management;
• Hold a food handling certificate from a recognized institution;
• Be a member of the Canadian Society of Nutrition Management;
• Compliance with your professional and ethical order when applying best practices.

Asset
• Have a minimum of one (1) year of experience in a hospital food service.

Skills
• Be organized;
• Action-oriented;
• Communication;
• Analytical;
• Demonstrate attention to detail;
• Problem solving;
• Master both official languages (French and English), both orally and in writing, at a functional level.


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TECHNICIEN EN DIÉTÉTIQUE
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Numéro de concours : J0719-0202

Titre du poste :
Technicien en diététique

Numéro de poste :
04509

Catégorie d'emploi :
Nutrition et alimentation

Type de poste :
Occasionnel

Équivalent temps complet (%) :
1

Convention collective / Recueil :
Non-syndiqué

Horaire de travail :
Jour Soir
Fin de semaine
Rotation

Heures de travail :  05h30-13h30, 11h30-19:30

Nombre de postes :
1

Ville, province, pays :
Ottawa, Ontario, Canada

Salaire : 28.65 $ - 34.08 $/heure

Apercu de l'entreprise
L’Hôpital Montfort est l’hôpital universitaire francophone de l'Ontario, offrant des soins exemplaires centrés sur la personne. Montfort dessert, dans les deux langues officielles, plus de 1,2 million de personnes à Ottawa et dans l’Est ontarien. L’hôpital figure au palmarès des 40 principaux hôpitaux de recherche au Canada et il est reconnu comme l’un des 30 meilleurs employeurs de la capitale nationale. Pour les 2000 membres du personnel et bénévoles qui œuvrent à Montfort, la langue de travail est le français. Nos actions quotidiennes sont guidées par nos valeurs de compassion, d’excellence, de respect, de responsabilité et d’entraide. Avec l’appui de notre partenaire, l’Institut du savoir Montfort, les membres du personnel bénéficient de nos programmes internes de formation continue et de développement professionnel.


Sommaire des responsabilités
Sous la supervision de la Gestionnaire du service alimentaire aux patients et nutrition clinique, vous accomplissez des tâches administratives, cliniques et de coordination au sein du service. Vos responsabilités clés sont :

• Corriger et distribuer les menus et les collations aux patients selon les demandes nutritionnelles et selon le régime thérapeutique;
• Coordonner la distribution des plateaux afin de rencontrer l’ASEAN (système d'analyse des dangers - points critiques pour leur maîtrise ou HACCP, Hazard Analysis Critical Control Point), incluant le rationnement et la présentation du met.


Profil d'exigences
• Détenir un diplôme d’études collégiales en Techniques de nutrition;
• Détenir un certificat de manutention des aliments provenant d’une institution reconnue;
• Être membre de la Société canadienne de gestion de la nutrition (Canadian Society of Nutrition Management).

Se conformer aux énoncés déontologiques en matière d'enseignement et de recherche de son ordre professionnel.


Atout
• Posséder un minimum d’une (1) année d’expérience dans un service alimentaire en milieu hospitalier.


Compétences clés
• Être organisé;
• Orienté vers l’action;
• Savoir transmettre l’information;
• Capacité d’analyse;
• Démontrer un souci du détail;
• Résolution de problème;
• Maîtriser les deux langues officielles (français et anglais), à l’oral et à l’écrit, à un niveau fonctionnel.

Dans le présent document, le genre unique est utilisé afin d’alléger le texte et se veut inclusif de tous.
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